تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل پزشکی در آلمان به علت رایگان بودن آموزش در این کشور و کیفیت بالای آموزشی، دانشجویان بین المللی زیادی از سراسر دنیا را برای شرکت در این مقطع وسوسه می‌کند. دانشکده‌های پزشکی این کشور با تعداد زیادی از بیمارستان‌ها و موسسات تحقیقاتی ادغام شده‌اند تا دانشجویان بتوانند به راحتی واحدهای عملی خود را نیز بگذرانند.

برای تحصیل پزشکی در آلمان باید به این نکته توجه نمایید که دوره‌های پزشکی در این کشور تنها به زبان آلمانی ارائه می‌شوند. و علت این امر آن است که پزشکان با عموم مردم سر و کار دارند پس بدیهی است که برای راحتی حال بیمار می‌بایست به زبان آلمانی تسلط کامل داشته باشند. بنابراین یکی از الزامات پذیرش در این مقطع، ارائه مدرک زبان آلمانی در سطح مورد نظر دانشگاه و با نمره‌ی تعیین شده می‌باشد.

مقطع کارشناسی رشته‌ی پزشکی در آلمان 6 سال و 3 ماه طول می‌کشد. این دوره با یک آزمون دولتی (Staatsexamen) به اتمام می‌رسد و شما می‌توانید پس از قبولی در این آزمون مجوزی به نام  approbation  دریافت و به عنوان دستیار پزشک فعالیت کنید.

از آنجایی که مدرک دیپلم ایران با دیپلم دبیرستان‌های آلمان مغایرت دارد، اگر شما خواهان تحصیل پزشکی در آلمان هستید باید پیش از ورود به دانشگاه در یک دوره‌ی 1 ساله در کالج‌های این کشور شرکت نموده و پس از گذراندن دوره‌های مورد نیاز دانشگاه، برای ادامه تحصیل در دانشگاه مورد نظر اقدام نمایید. برای ورود به این کالج‌ها، حداقل سطح زبان B1 مورد نیاز است و برای تحصیل در رشته پزشکی باید سطح زبان آلمانی خود را به C1 برسانید.

این کالج‌ها به دو دسته‌ی خصوصی و دولتی تقسیم بندی می‌شوند. کالج‌های خصوصی بدون آزمون ورودی دانشجو می‌پذیرند و هزینه‌های سالیانه معادل 6000 یورو به بالا را از شما دریافت می‌کنند. در پایان نیز یک آزمون نهایی از شما گرفته می‌شود تا امکان ورود به دانشگاه‌های این کشور را داشته باشید.

کالج‌های دولتی به گونه‌ای دیگر عمل می‌کنند. آنها ابتدا یک آزمون ورودی از شما خواهند گرفت که در صورت قبولی در این آزمون می‌توانید در کالج دوره‌ی مورد نظر خود را بگذرانید، اما در غیر این صورت می بایست کالج دیگری را انتخاب نمایید. توجه نمایید که برای تحصیل رشته های پزشکی، دندانپزشکی، بیولوژی، پرستاری، پیراپزشکی و… معدل مورد نیاز 20 می‌باشد.

دانشگاه‌های پزشکی در آلمان

تحصیل پزشکی در کشور آلمان

  1. دانشگاه آلبرت لودویگ فرایبورگ
  2. دانشگاه فردریش الکساندر نورنبرگ
  3. دانشگاه پزشکی بخوم
  4. دانشگاه بنجامین فرانکلین برلین
  5. دانشگاه پزشکی بن
  6. دانشگاه پزشکی کلن
  7. دانشگاه یوهان ولفگانگ فرانکفورت

مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیل پزشکی در آلمان

  1. داشتن معدل تحصیلی بالا (در سطح A) برای تحصیل در رشته‌هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، بیولوژی، داروسازی و..
  2. پاسپورت معتبر به همراه کپی.
  3. نامه پذیرش از کالج یا دانشگاه مورد نظر.
  4. دیپلم دوازده ساله به همراه ریز نمرات.
  5. 2 عدد عکس پاسپورتی.
  6. تکمیل فرم درخواست ویزا.
  7. نامه تمکن مالی.
  8. بیمه نامه مورد قبول آلمان.
  9. انگیزه نامه.
  10. عدم سوء پیشینه.
  11. گپ تحصیلی کمتر از 4 سال.
  12. حداکثر 30 سال سن.

هزینه‌ی تحصیل پزشکی در آلمان

هزینه تحصیل پزشکی

یکی از مهمترین مسائلی که ذهن اغلب دانشجویان بین المللی را به خود مشغول می‌کند، هزینه‌ی تحصیل در دانشگاه مورد نظر می‌باشد. از آنجایی که کشور آلمان از سیستم تحصیلی رایگان برخوردار است شما می‌توانید به صورت رایگان و یا با پرداخت شهریه‌ی بسیار اندک در دانشگاه‌های این کشور به ادامه تحصیل بپردازید. تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است و تنها هزینه‌ای که باید پرداخت نمایید، هزینه‌های مربوط به ثبت نام و بیمه می‌باشد اما در دانشگاه‌های خصوصی، علاوه بر این هزینه‌ها، شما می‌بایست مبلغی در حدود 20,000 یورو در سال را به عنوان شهریه‌ی دانشگاه پرداخت نمایید.

فول فاند و یا کمک هزینه تحصیلی، مبلغی است که دولت آلمان و همچنین دانشگاه‌های این کشور برای دانشجویان بین المللی درنظر گرفته‌اند که طیف وسیعی از رشته‌های دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری را پوشش می‌دهد. یکی از مهمترین بورسیه‌های تحصیلی، بورسیه‌ی تحصیلی DAAD می‌باشد که برای دانشجویان دوره دکتری تا 36 ماه بودجه پرداخت می‌نماید و این بورسیه علاوه بر هزینه‌ی تحصیل، بخشی از هزینه‌های زندگی شما را نیز پوشش می‌دهد.

شرایط کار پس از تحصیل پزشکی در آلمان

کار پس از تحصیل در آلمان

درست است که تحصیل در کشور آلمان امری مهم و حیاتی می‌باشد، اما اجازه‌ی کار در این کشور در حین تحصیل و همچنین بعد از فارغ التحصیلی نیز بسیار حائز اهمیت است. کشور آلمان به فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف، اجازه‌ی 20 ساعت کار پاره وقت در طول تحصیل را می‌دهد. همچنین بعد از فارغ التحصیل شدن از هر یک از دانشگاه‌های این کشور، شما اجازه خواهید داشت تا به مدت 18 ماه در آلمان زندگی کنید و در جستجوی کار باشید. اگر بتوانید در این مدت کار مناسبی در رابطه با رشته‌ی تحصیلی خود بیابید، ویزای شما به ویزای کاری تغییر پیدا خواهد کرد و براساس این ویزا می‌توانید به کار و زندگی در آلمان ادامه دهید.

یکی از نکات اساسی در رابطه با تحصیل پزشکی در آلمان این است که شرایط کار و سرانه‌‌ی حقوق در این کشور برای کادر درمان و متخصصان رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و رشته‌های پیراپزشکی بسیار ایده‌آل است. متوسط حقوق سالیانه‌ی دستیار پزشک در آلمان چیزی در حدود 65,000 یورو و برای متخصصان در رشته‌های نام برده تقریبا 80,000 یورو می‌باشد. حقوق پزشکان ارشد به صورت میانگین در حدود 278,000 یورو در سال می‌باشد. دندانپزشکان نیز با توجه به سابقه کاری و جنسیت خود، حقوقی در حدود 3,980 تا 13,800 یورو در ماه دریافت می‌نمایند.

نظرات بسته شده است.